Carry out the initial processing of boletuses by cleaning them and removing strips of skin from the legs. Check the mushrooms for worms and cut into pieces.
Проведите первичную обработку подосиновиков, почистив их и сняв с ножек полоски кожицы. Проверьте грибы на червивость и разрежьте на части.
Place peeled and chopped mushrooms in water in a saucepan, put on fire, skim off the foam as it boils. Salt the mushrooms. Cook the boletus for 30 minutes from the moment it boils. Place the cooked mushrooms in a colander and rinse with water.
Очищенные и нарезанные грибы сложите в воду в кастрюле, поставьте на огонь, по мере закипания снимайте пенку. Посолите грибы. Варите подосиновики 30 минут с момента закипания. Сваренные грибы откиньте на дуршлаг и промойте водой.
To prepare the marinade, pour 200-250 ml of cold water into an enamel pan, place the boiled boletus in it and add sugar, salt and vinegar. Add allspice, bay leaf, black peppercorns and cloves.
Для приготовления маринада налейте в эмалированную кастрюлю 200-250 мл холодной воды, выложите в нее отваренные подосиновики и добавьте сахар, соль и уксус. Добавьте душистый перец, лавровый лист, черный перец горошком и гвоздику.
Place the pan on the fire, bring to a boil and simmer for 3-5 minutes. Taste and add vinegar as needed. Place the hot boletuses along with the marinade into sterilized jars and cover with a boiled lid.
Поставьте кастрюлю на огонь, доведите до кипения и кипятите в течение 3-5 минут. Попробуйте на вкус и добавьте по мере необходимости уксус. Горячие подосиновики вместе с маринадом разложите в стерилизованные банки и прикройте прокипяченной крышкой.
Sterilize the boletus in a water bath for 10 minutes after the water boils. Next, take out the jars and screw on the lids. Turn it over, wrap it in a blanket and let it cool in this position. Store in the refrigerator.
Простерилизуйте подосиновики на водяной бане в течение 10 минут после закипания воды. Далее достаньте банки и закрутите крышками. Переверните, укутайте в одеяло и дайте остыть в таком положении. Храните в холодильнике.
Before serving, add fresh garlic, finely chopped onion and butter to the pickled boletus.
Перед подачей добавьте в маринованные подосиновики свежий чеснок, мелко нарубленный лук и масло.