Rinse the pearl barley. Wash the mushrooms, peel them, cut them into small slices. Cut the onion into small pieces, carrots into cubes.
Промойте перловку. Помойте грибы, очистите их, нарежьте на небольшие дольки. Лук репчатый нарежьте мелкими кусочками, морковь – кубиками.
Pour the washed barley into a saucepan with boiled water and add salt. Cook until half cooked, drain excess water through a colander, and rinse the barley.
В кастрюльку с кипяченой водой всыпьте промытую перловку, посолите. Варите до полуготовности, через дуршлаг слейте излишки воды, промойте перловку.
Place a saucepan on the fire, pour in vegetable oil. Add chopped onions and carrots. Fry the vegetables for 2-3 minutes. Add mushrooms, cook for 5 minutes, stirring well. Add the semi-finished pearl barley, stir, salt and pepper. Cook for 10-15 minutes.
Поставьте на огонь сотейник, влейте растительное масло. Добавьте нарезанные лук и морковь. Обжарьте овощи 2-3 минуты. Всыпьте грибы, готовьте 5 минут, хорошо помешивая. Всыпьте полуготовую перловку, перемешайте, посолите, поперчите. Готовьте 10-15 минут.
Serve the dish hot, sprinkle chopped herbs on top.
Подавайте блюдо горячим, сверху посыпьте измельченной зеленью.