Soak the beans in cold water overnight. Mushrooms - in boiling water (about 4 glasses) for 20 minutes, chop, and leave the remaining broth (3 glasses). Press the garlic under pressure and chop the onion finely. Peel the tomatoes. Boil the vegetable broth in advance.
Замочите на ночь в холодной воде фасоль. Грибы – в кипятке (около 4 стаканов) на 20 минут, измельчите, а оставшийся бульон (3 стакана) оставьте. Чеснок продавите под прессом, лук нарежьте мелко. Помидорки очистите от кожуры. Заранее отварите овощной бульон.
Heat a frying pan, pour in vegetable oil. Add chopped onion and garlic. Fry until soft, 3-5 minutes. Add tomato paste and simmer for 2-3 minutes.
Разогрейте сковороду, влейте растительное масло. Добавьте нарезанные лук и чеснок. Жарьте до мягкости 3-5 минут. Выложите томатную пасту, тушите 2-3 минуты.
Pour mushroom and vegetable broth into the frying pan with the vegetables and pasta, add mushrooms, tomatoes, and bay leaves. Simmer until boiling. Salt and pepper. Reduce heat and cook, stirring for about 3 hours.
В сковородку к овощам с пастой влейте грибной и овощной бульоны, добавьте грибы, помидоры, лавровый лист. Тушите до кипения. Посолите, поперчите. Сделайте меньше огонь и варите, помешивая около 3 часов.
Serve the mushrooms and beans chilled; you can complement the dish with meat.
Подавайте грибочки с фасолью охлажденными, можете дополнить блюдо мясным изделием.