Soak the mushrooms for 30 minutes in cool, salted water, then peel them and rinse again under running water. Cut the boletus legs into pieces and the caps into halves. Peel the onion and cut into rings. Also wash and peel the potatoes, cut into strips.
Грибы замочите на 30 минут в подсоленной прохладной воде, затем почистите их, еще раз промойте под проточной водой. Ножки подосиновиков порежьте кусочками, а шляпки – пополам. Лук очистите от шелухи и нарежьте кольцами. Также вымойте и очистите от кожуры картофель, нарежьте соломкой.
Heat the oil in a frying pan and add the boletus. Add salt and pepper to taste, cover with a lid and fry the mushrooms over low heat until the juice has completely evaporated, 30-35 minutes. After cooking, remove the mushrooms from the pan for a while.
На сковороде разогрейте масло и выложите подосиновики. Посолите и поперчите по вкусу, накройте крышкой и жарьте грибы на медленном огне до полного выпаривания сока 30-35 минут. После приготовления уберите грибы со сковороды на некоторое время.
Fry the potatoes cut into strips over medium heat for about 10-15 minutes, then add the onion and fry until the potatoes appear crusty. At the end of frying, add the prepared mushrooms and mix well.
Нарезанный соломкой картофель жарьте на среднем огне около 10-15 минут, затем всыпьте лук и жарьте до появления корочки у картофеля. В конце жарки добавьте готовые грибы и хорошо перемешайте.
Serve the fried potatoes with boletus, sprinkling some herbs on top if desired.
Подавайте жареный картофель с подосиновиками, посыпав сверху зеленью, если есть желание.