Recipes / Fried boletus mushrooms with potatoes Жареные подберезовики с картошкой
It is believed that boletus mushrooms are the most delicious and healthy mushrooms after porcini mushrooms. The value of such mushrooms is that they contain highly digestible protein, vitamins B, C, D, E, K, and antioxidants. Experts recommend eating boletus mushrooms for people with kidney problems and cardiovascular diseases. The most appetizing option for preparing boletus mushrooms is frying. They go well with potatoes, fish, meat, vegetables and other side dishes.
Считается, что подберезовики занимают второе место по вкусовым качествам и пользе после белых. Их ценность заключается в наличии легко усваиваемого белка, витаминов В, С, Д, Е и К, а также антиоксидантов. Специалисты рекомендуют включать подберезовики в рацион людям с проблемами почек и с заболеваниями сердечно-сосудистой системы. Самым аппетитным способом их приготовления считают жарку. Грибы прекрасно идут в сочетании с картофелем, рыбой, мясом, овощами и другими гарнирами.
Steps / Шаги:
Wash the mushrooms and cut into small slices. Peel the potatoes, wash them, cut them into small cubes. Press the garlic under pressure.
Промойте грибы, нарежьте небольшими дольками. Картофель очистите, промойте, нарежьте не крупными кубиками. Чеснок продавите под прессом.
Heat a frying pan, pour in vegetable oil. Add mushrooms and fry over medium heat. Evaporate the moisture and simmer over low heat for another 10 minutes.
Разогрейте сковороду, налейте растительное масло. Выложите грибы, жарьте на среднем огне. Выпаривайте влагу, на маленьком огне тушите еще 10 минут.
Place the chopped potatoes in a frying pan and fry until done. Add garlic, salt and pepper. Add spices. Fry for another 3-5 minutes until done.
В сковородку высыпьте нарезанный картофель, жарьте до готовности. Добавьте чеснок, посолите, поперчите. Добавьте специи. Жарьте еще 3-5 минут до готовности.
Serve the mushrooms and potatoes hot in portions. Sprinkle with herbs, chop fresh vegetables or serve with salad.
Подавайте грибы с картошкой горячими порционно. Посыпьте зеленью, нарежьте свежих овощей или подайте с салатом.