Turn on the oven to preheat to 180°C. If you don’t have a pastry bag, make one using a heavy-duty bag. Sift the flour twice.
Включите духовку разогреваться до 180 °C. Если нет кондитерского мешка, то соорудите его с помощью плотного пакета. Дважды просейте муку.
Pour water into a saucepan, add salt and oil. Melt the butter, stirring constantly. Add flour and mix well to avoid lumps.
В кастрюлю налейте воду, добавьте соль и масло. Растопите масло, постоянно помешивая. Всыпьте муку и хорошенько перемешайте во избежание комочков.
Keep the mixture on the fire for another 3 minutes, and then remove from the stove and cool slightly. Add eggs one at a time, kneading the dough until smooth. The dough should be thick and flow off a spoon.
Подержите массу на огне еще 3 минуты, а затем снимите с плиты и немного остудите. Добавляйте яйца по одному, вымешивая тесто до однородной консистенции. Тесто должно получиться густым и стекать с ложки.
Line a baking sheet with parchment or foil. Place the dough into a pastry bag and use it to form eclairs at a distance from each other. Place in the oven for 35 minutes.
Противень застелите пергаментом или фольгой. Тесто переложите в кондитерский мешок и с помощью него сформируйте эклеры на расстоянии друг от друга. Поставьте в духовку на 35 минут.
Sprinkle the finished eclairs with powdered sugar, fill them with your favorite cream or top with topping. Garnish with fresh berries and serve with aromatic coffee.
Готовые эклеры посыпьте сахарной пудрой, начините любимым кремом или полейте топингом. Украсьте свежими ягодами и подавайте с ароматным кофе.