Wash the apricots, peel them, remove the pits.
Помойте абрикосы, очистите от кожуры, достаньте косточки.
Pour water into a saucepan, add soda, add apricots. Leave for 2-3 hours.
В кастрюльку влейте воду, добавьте соду, положите абрикосы. Оставьте на 2-3 часа.
Pour lemon juice over the apricots and place them in a single layer in a saucepan with a tight bottom. Add sugar and leave in a cool place overnight to release the juice.
Залейте абрикосы лимонный соком, уложите их в кастрюлю с плотным дном в один слой. Всыпьте сахар, оставьте в прохладном месте на ночь для выделения сока.
Place the candied apricots in a saucepan over low heat, bring to a boil, and cook for 5-7 minutes until the syrup is thick enough.
Засахаренные абрикосы в кастрюле поставьте на небольшой огонь, доведите до кипения, варите 5-7 минут до необходимой густоты сиропа.
Serve the jam in individual bowls and garnish with walnuts.
Подавайте варенье в индивидуальных пиалах, украсьте грецкими орешками.