Melt half the butter in the microwave or in a water bath. Cut the chicken fillet into small cubes. Rinse the rice and let dry. Peel the onion and chop finely. Make classic chicken broth ahead of time.
Растопите половину сливочного масла в микроволновке или на водяной бане. Куриное филе нарежьте небольшими кубиками. Рис промойте и дайте обсохнуть. Лук почистите и мелко порубите. Заранее сварите классический куриный бульон.
In a frying pan of suitable depth and size, fry the chopped chicken fillet and onion in melted butter over low heat for about 10 minutes, stirring occasionally. Then reduce the heat and add the rice. Fry for 2-3 minutes, stirring continuously.
В сковороде подходящей глубины и размера обжарьте на небольшом огне нарезанное куриное филе и лук в растопленном сливочном масле около 10 минут, иногда помешивая. Затем уменьшите огонь и добавьте рис. Жарьте 2-3 минут, непрерывно помешивая.
Pour the wine into the pan and season with salt, saffron and pepper, mix thoroughly and cook until the liquid has completely evaporated. Next, add chicken broth in small portions, cook again until the liquid has completely evaporated, stirring constantly. Carry out these steps until the broth runs out, this process will take about 20 minutes.
В сковороду вылейте вино и приправьте солью, шафраном и перцем, тщательно перемешайте и готовьте до полного испарения жидкости. Далее небольшими порциями вливайте куриный бульон, снова варите до полного выпаривания жидкости, постоянно помешивая. Проводите эти действия, пока бульон не кончится, этот процесс займет примерно 20 минут.
Serve risotto with basil sprigs and grated Parmesan.
Подавайте ризотто с веточками базилика и тертым пармезаном.