Boil chicken broth in advance according to the classic recipe. Inspect the rice, rinse thoroughly and let dry naturally. Wash the vegetables, peel and cut if necessary. Zucchini - in equal small strips, leeks - in rings, sweet peppers and celery - in small cubes. Peel the tomatoes using boiling water and also cut into cubes. Heat half the oil in a frying pan.
Заранее отварите куриный бульон по классическому рецепту. Рис осмотрите, тщательно промойте и дайте высохнуть естественным путем. Овощи вымойте, по необходимости очистите и порежьте. Цукини – равными небольшими полосами, лук-порей - кольцами, сладкий перец и сельдерей – маленькими кубиками. Помидоры очистите от кожуры при помощи кипятка и также порежьте кубиками. Разогрейте половину масла на сковороде.
Place celery and sweet pepper cubes into hot oil and fry over medium heat for 2-3 minutes. Then add the zucchini and fry for another 8-10 minutes, stirring continuously. Add the chopped tomatoes there and cook for another 3-5 minutes. Season with salt, black pepper and herbs, mix thoroughly.
В раскаленное масло опустите кубики сельдерея и сладкого перца, обжаривайте на среднем огне 2-3 минуты. Затем добавьте цукини и обжаривайте еще 8-10 минут, непрерывно помешивая. Туда же отправьте нарезанные помидоры и готовьте еще 3-5 минут. Приправьте соль, черным перцем и травами, тщательно перемешайте.
In another frying pan, heat the other half of the vegetable oil and fry the leek rings. When their color changes to golden, add rice and fry for 2-3 minutes, stirring constantly. Pour the chicken broth into the rice and onion mixture in small portions. Wait until the liquid disappears from each serving.
В другой сковороде раскалите вторую половину растительного масла и обжарьте кольца лука-порей. Когда их цвет изменится на золотистый, добавьте рис и жарьте 2-3 минуты, постоянно помешивая. Небольшими порциями вливайте куриный бульон в смесь риса и лука. Дожидайтесь исчезновения жидкости из каждой порции.
While pouring the last portion, add the vegetable mix to the rice and mix thoroughly. Cover the pan tightly with a lid and simmer over medium heat, stirring occasionally, until the broth is completely absorbed.
Во время вливания последней порции, выложите к рису овощной микс и тщательно перемешайте. Плотно закройте сковороду крышкой и тушите на среднем огне, периодически помешивая, до полного впитывания бульона.
To give your Italian risotto a restaurant-style twist, chop the parsley or dill and sprinkle generously over the surface of the dish. Also cut the parmesan cheese into thin slices and place it on the risotto in a chaotic manner.
Чтобы придать подаче итальянского ризотто ресторанный вид, измельчите зелень петрушки или укропа и щедро присыпьте ими поверхность блюда. Также тонкими ломтиками нарежьте сыр пармезан и выложите на ризотто в хаотичном порядке.