Clean the chanterelles from debris and wash them. Cut the onion into half rings and finely chop the garlic. Be sure to cut off the roots of the chanterelles so that the pate does not become bitter.
Лисички очистите от мусора и помойте. Лук нарежьте полукольцами, а чеснок мелко накрошите. Корешки у лисичек обязательно срежьте, чтоб паштет не горчил.
Fry the onion in vegetable oil until transparent, add garlic and thyme sprigs. Add the chanterelles, add salt, stir and cook for 15 minutes. Remove the thyme sprigs and add the cream, stir and cook until it has evaporated.
На растительном масле поджарьте лук до прозрачности, добавьте чеснок и веточки тимьяна. Выложите лисички, посолите, перемешайте и готовьте 15 минут. Веточки тимьяна удалите, и влейте сливки, перемешайте и готовьте, пока они не выпарятся.
Place the contents of the frying pan into a blender bowl, pepper and grind until smooth.
Содержимое сковородки выложите в чашу блендера, поперчите и измельчите до однородной массы.
Serve the creamy chanterelle pate in tartlets, halved egg whites or on saltine crackers.
Подавайте сливочный паштет из лисичек в тарталетках, половинках яичных белков или на соленых крекерах.