Sort out the buckwheat and rinse. Peel the potatoes and onions and cut into small cubes. If the buckwheat is of good quality, it is enough to rinse it once. If there are a lot of impurities and husks in the cereal, rinse several times until the water is clear.
Гречку переберите, промойте. Картофель и лук очистите, и порежьте мелкими кубиками. Если гречка хорошего качества, ее достаточно промыть один раз. Если в крупе много примесей и шелухи, то промойте несколько раз, пока вода не будет чистой.
Pour water into the pan, add salt, buckwheat and potatoes. Cook over low heat for 15 minutes.
В кастрюлю налейте воду, посолите, положите гречку и картофель. Варите на маленьком огне 15 минут.
Fry the onion in a frying pan until transparent and add to the prepared buckwheat. Season with pepper, add a piece of butter and serve.
Лук обжарьте не сковороде до прозрачности и добавьте в готовую гречку. Поперчите, положите кусочек сливочного масла и подавайте.
Serve buckwheat porridge as a side dish for liver pancakes, garnished with a cherry tomato sprig.
Подайте гречневую кашу, как гарнир к оладьям из печени, украсив веточкой помидор черри.