Wash the mushrooms well and then soak in cold water for 1-2 hours. Wash the peeled carrots and grate them on a vegetable grater. Peel the onion, wash it and cut it into small cubes. Wash the greens and chop finely.
Грибы хорошо помойте, а потом замочите в холодной воде на 1-2 часа. Очищенную морковь помойте и натрите на овощной терке. Лук очистите, вымойте и нарежьте мелкими кубиками. Зелень помойте и мелко порубите.
Squeeze the mushrooms, cut into strips, put in a saucepan, add water, let it boil and cook for 20 minutes over medium heat. Pour oil into a frying pan, heat and fry vegetables in it. Finally, add flour, stir and after a minute remove from heat.
Грибы отожмите, нарежьте соломкой, положите в кастрюлю, залейте водой, дайте закипеть и варите 20 минут на среднем огне. Налейте масло на сковороду, нагрейте и обжарьте на нем овощи. В конце добавьте муку, перемешайте и через минуту уберите с огня.
Add noodles to mushroom broth, add salt and cook for another 7 minutes. Add the roasted vegetables and bay leaf and cook over low heat for 3 minutes. Add chopped herbs to the soup, stir and remove from heat. Cover and let sit for 10 minutes before serving.
Положите в грибной бульон лапшу, посолите и варите еще 7 минут. Добавьте овощную зажарку и лавровый лист, поварите на малом огне 3 минуты. Положите в суп рубленую зелень, перемешайте и снимите с огня. Накройте крышкой и дайте настояться перед подачей в течение 10 минут.
Given the folk origins of this soup, serve it in clay bowls, on a linen napkin, with a slice of whole grain bread.
Учитывая народное происхождение этого супа, подайте его в глиняных тарелках, на льняной салфетке, с ломтиком цельнозернового хлеба.