Clean the chanterelles and rinse them well. Sterilize jars and lids.
Почистите лисички и хорошо промойте их. Простерилизуйте банки и крышки.
Place the chanterelles in a pan, add water and place on the stove, bring to a boil, cook until they float at the bottom of the pan. Drain the mushrooms in a colander and rinse with water. Bring the remaining broth to a boil, add salt, pepper, cloves and sugar.
Поместите лисички в кастрюлю, залейте водой и поставьте на плиту, доведите до кипения, варите, пока они не будут плавать на дне кастрюли. Грибы откиньте на дуршлаг и промойте водой. Оставшийся бульон доведите до кипения, добавьте соль, перец, гвоздику и сахар.
Transfer the mushrooms to the boiling broth and cook for about 7 minutes. Pour in the vinegar, stir and cook for about 5 minutes. Remove the pan from the heat, transfer the chanterelles to washed and sterilized jars. Next, fill them with hot broth. Seal the jars with sterilized lids. Place the jars in a dark place for a month. After the mushrooms have stood for a month, they can be eaten.
Переместите грибы в кипящий бульон и варите около 7 минут. Залейте уксус, помешайте и варите около 5 минут. Уберите кастрюлю с огня, переложите лисички в промытые и простерилизованные банки. Далее залейте их горячим бульоном. Закатайте банки простерилизованными крышками. Поставьте банки в темное место на месяц. После того, как грибы простояли месяц, их можно есть.
Serve the mushrooms with a little oil.
Подавайте грибы, полив небольшим количеством масла.