Select young, strong boletuses. Peel the mushrooms, wash and cut into small pieces.
Отберите молодые крепкие подосиновики. Очистите грибы, помойте и нарежьте на небольшие кусочки.
Boil water in a saucepan, put the boletus in it and add salt. Cook the mushrooms until tender for about 20-25 minutes, do not forget to remove the foam. Drain the water from the prepared mushrooms and rinse the boletus under cold water.
В кастрюле вскипятите воду, опустите туда подосиновики и посолите. Варите грибы до готовности примерно 20-25 минут, не забывайте снимать пену. С готовых грибов слейте воду и промойте подосиновики под холодной водой.
Place the boletus into the pan, add bay leaf, cloves and pepper. Fill with water and place on low heat. After the mushrooms boil, add salt if necessary.
В кастрюлю опустите подосиновики, добавьте туда лавровый лист, гвоздику и перец. Залейте водой и поставьте на маленький огонь. Поле того как грибы закипят, досолите, если нужно.
Continue cooking for another 20 minutes, 5 minutes before the end of cooking, add vinegar. Place the mushrooms in sterilized jars, add vegetable oil and pour in the marinade. Screw the lids on the jars.
Продолжайте варить ещё 20 минут, за 5 минут до конца готовки добавьте уксус. Выложите грибы по стерилизованным банкам, добавьте растительное масло и влейте маринад. Банки закрутите крышками.
Place the finished dish on a plate, season with vegetable oil and add finely chopped onion or garlic.
Выложите готовое блюдо на тарелку, заправьте растительным маслом и добавьте в них мелконарезанный лук или чеснок.