Carefully sort the chanterelles, add water and leave for 30 minutes. After time, rinse them and dry them. Peel the onion and garlic.
Лисички тщательно переберите, залейте водой и оставьте на 30 минут. По истечении времени промойте их и обсушите. Очистите лук и чеснок.
Cut large chanterelles into halves, leave small ones whole. Finely chop the onion and garlic.
Крупные лисички разрежьте на половинки, мелкие оставьте целыми. Мелко нарежьте лук и чеснок.
Heat a frying pan and pour vegetable oil into it. Fry the onion and garlic in hot oil for 3-4 minutes.
Нагрейте сковороду и налейте туда растительное масло. На разогретом масле обжарьте лук и чеснок в течение 3-4 минут.
Add mushrooms to the vegetables, add salt and fry over medium heat, stirring constantly, for 20-25 minutes. The dish is ready.
Добавьте к овощам грибы, посолите и жарьте на среднем огне, постоянно помешивая, 20-25 минут. Блюдо готово.
Serve fried chanterelles as a separate dish or boil new potatoes, buckwheat or rice with it.
Подавайте жареные лисички как самостоятельное блюдо или отварите к нему молодой картофель, гречку или рис.