Heat the buckwheat in a dry frying pan for 3 minutes, this will help the buckwheat oil to release and give the cereal a very appetizing aroma and taste.
Прокалите гречку на сухой сковороде в течении 3 минут, это поможет выделиться гречишному маслу и придаст крупе очень аппетитный аромат и вкус.
Pour water into a saucepan and place on fire. Salt the water and pour the washed buckwheat into the pan.
В кастрюлю налейте воду и поставьте на огонь. Посолите воду и высыпьте промытую гречку в кастрюлю.
Cook the buckwheat for about 10 minutes over medium heat. Add butter when there is very little water left and stir.
Варите гречку около 10 минут на среднем огне. Добавьте сливочное масло, когда воды останется совсем немного и перемешайте.
Reduce heat to low and simmer the buckwheat, covered, until done. Turn off the heat and leave to stand for another 10-15 minutes.
Убавьте огонь до минимума и варите гречку под крышкой до готовности. Выключьте огонь и оставьте постоять еще 10-15 минут.
Place the finished dish on a plate and garnish with a sprig of basil or any other fresh herbs.
Готовое блюдо выложите на тарелку и украсьте веточкой базилика или любой другой свежей зеленью.