Prepare homemade yogurt: to do this, boil 1 liter of full-fat milk and cool it to 40 ⁰C. Pour into a thermos. Add the starter. Stir. Close the thermos and leave for 8 hours. Refrigerate for 3 hours or more. Remove the yogurt and milk from the refrigerator in advance if you do not want the smoothie to turn out cold. Peel the orange, divide into slices, removing the white films. Rinse the cranberries in warm water. Place in a colander to drain excess water. Grind the almonds in a coffee grinder. Take out the blender.
Приготовьте домашний йогурт: для этого вскипятите 1 л жирного молока и остудите его до 40 ⁰С. Перелейте в термос. Добавьте закваску. Перемешайте. Закройте термос и оставьте на 8 часов. Поставьте в холодильник на 3 часа или более. Достаньте йогурт и молоко из холодильника заранее, если не хотите, чтобы смузи получился холодным. Апельсин очистите от кожуры, разделите на дольки, удалив белые пленки. Клюкву промойте в теплой воде. Выложите в дуршлаг, чтобы стекла лишняя вода. Миндаль измельчите в кофемолке. Достаньте блендер.
Place the orange and almond powder in a blender.
В блендер выложите апельсин и миндальный порошок.
Add yogurt, milk and cranberries to the bowl.
Добавьте в чашу йогурт, молоко и клюкву.
Make your smoothie sweet. Add sugar or sugar substitute to the ingredients. Turn on the blender and mix the ingredients until smooth. Do this at high speed for 2 minutes. If desired, no sweetener can be added.
Сделайте смузи сладким. Добавьте к ингредиентам сахар или заменитель сахара. Включите блендер и перемешайте компоненты до однородности. Делайте это на больших оборотах 2 минуты. При желании подсластитель можно не добавлять.
For a spectacular presentation, pour the smoothie into beautiful glasses. Decorate with a paper colored umbrella.
Для эффектной подачи разлейте смузи в красивые бокалы. Украсьте бумажным цветным зонтиком.