Sort the berries and rinse. Wash the lime.
Переберите ягоду и промойте. Вымойте лайм.
Grind the berries in a blender. Remove the zest from the lime using a grater, then squeeze out the juice. Place the grated berries and lime zest into a saucepan, stir the mixture and bring it to a boil.
Измельчите ягоду в блендере. С лайма с помощь терки снимите цедру, после выжмите сок Отправьте перетертую ягоду и цедру лайма в кастрюлю, размешайте массу и доведите её до кипения.
Pour in lime juice and add sugar. Cook over low heat for 15 minutes, stirring occasionally. When the jam thickens, remove from heat and pour into clean jars. Close the lids and let cool completely.
Влейте сок лайма и засыпьте сахар. Варите на слабом огне 15 минут, периодический помешивая. Когда варенье загустеет, снимите с огня и разложите по чистым банкам. Закройте крышки и дайте полностью остыть.
Serve the jam, garnished with pine cones, with tea as a stand-alone dessert. Or pour jam over pancakes or pancakes.
Подавайте варенье, украсив сосновыми шишками, с чаем как самостоятельный десерт. Или полейте вареньем блины или оладьи.