Remove the butter from the refrigerator in advance and leave to soften. Lightly grease the waffle iron with vegetable oil and heat it according to the instructions.
Заранее достаньте из холодильника сливочное масло и оставьте размягчаться. Слегка смажьте вафельницу растительным маслом и разогрейте ее согласно инструкции.
Take a deep container and pour kefir into it, then break the egg, add sugar and salt, mix. Add sifted flour, then baking soda and baking powder to make the waffle batter fluffy, mix again.
Возьмите глубокую емкость и влейте туда кефир, затем разбейте яйцо, добавьте сахар и соль, перемешайте. Всыпьте просеянную муку, затем соду и разрыхлитель, чтобы тесто для вафель получилось пышным, снова перемешайте.
Add softened butter to the dough. Mix thoroughly until smooth using a mixer or whisk. Using a spoon or ladle, pour the batter into the waffle iron so that it does not go beyond the edges of the nozzle. Bake waffles according to waffle iron instructions, about 5 minutes.
К тесту добавьте размягченное сливочное масло. Тщательно перемешайте до однородной массы с помощью миксера или венчика. Ложкой или половником налейте тесто в вафельницу так, чтобы оно не заходило за края насадки. Выпекайте вафли согласно инструкции к вафельнице, примерно 5 минут.
Place the waffles on plates and top with jam, caramel, chocolate syrup or honey if desired. Add your favorite berries or fruits to the waffles and serve with hot tea or coffee.
Разложите вафли на тарелки, сверху по желанию полейте вареньем, карамелью, шоколадным сиропом или медом. К вафлям добавьте любимые ягоды или фрукты и подавайте к горячему чаю или кофе.