Wash the zucchini, peel and remove seeds and grate. Install the desired attachment in the waffle iron. Grease the waffle iron with vegetable oil and heat it according to the instructions.
Кабачок вымойте, очистите от кожуры и семечек и натрите на терке. Установите в вафельнице нужную насадку. Смажьте вафельницу растительным маслом и разогрейте ее согласно инструкции.
Place the grated zucchini in a deep container, add sour cream and salt to it, stir. Then add the egg into the container and sift the flour there. Mix everything thoroughly again.
В глубокую емкость выложите натертый кабачок, добавьте к нему сметану и соль, перемешайте. Затем в емкость добавьте яйцо и туда же просейте муку. Еще раз тщательно все перемешайте.
Pour the batter into a preheated waffle iron. It is necessary that the dough does not go beyond the edges of the waffle iron. Place the lid on the waffle iron and bake waffles according to the waffle iron instructions.
В разогретую вафельницу вылейте тесто. Нужно, чтобы тесто не заходило за края вафельницы. Закройте вафельницу крышкой и выпекайте вафли согласно инструкции к вафельнице.
Place the finished waffles on plates, add sour cream, garnish with finely chopped herbs and serve for breakfast. And in combination with meat or fish pates, zucchini waffles will become a tasty and unusual option for dinner.
Готовые вафли разложите по тарелкам, добавьте сметану, украсьте сверху мелко нарезанной зеленью и подавайте к завтраку. А в сочетании с мясными или рыбными паштетами вафли из кабачков станут вкусным и необычным вариантом для ужина.