Dilute gelatin in cold water, and then dissolve in a water bath, without bringing to a boil. To obtain a uniform consistency of jam, rub it through a sieve.
Желатин разведите в холодной воде, а затем растворите на водяной бане, не доводя до кипения. Для получения однородной консистенции варенья, протрите его через сито.
Place the jam in a mixer bowl. Add kefir, cream and beat the contents into a homogeneous mass.
Выложите варенье в чашу миксера. Добавьте кефир, сливки и взбейте содержимое в однородную массу.
Pour in the gelatin and mix well. Place in the refrigerator for 2 hours.
Влейте желатин и хорошенько перемешайте. Уберите в холодильник на 2 часа.
Serve homemade yogurt in bowls, adding fresh berries or fruits and garnishing with a sprig of mint.
Подавайте домашний йогурт в креманках, добавив к нему свежие ягоды или фрукты и украсив веточкой мяты.