Wash the storage container thoroughly and scald with boiling water. Cut a small hole in the rubber glove.
Емкость для хранения тщательно помойте и ошпарьте кипятком. Вырежьте маленькое отверстие в резиновой перчатке.
Heat the water to 60°C, then add the jam, stir and cool to 30°C. Add sugar and yeast and mix well.
Нагрейте воду до 60 °C, затем добавьте варенье, перемешайте и охладите до 30 °C. Добавьте сахар с дрожжами и хорошо перемешайте.
Pour everything into a mash container, put a stretchy material, such as a glove, over the neck, and leave it warm for 5-9 days.
Перелейте все в емкость для браги, наденьте на горлышко тянущийся материал, например перчатку, оставьте на 5-9 суток в тепле.
Check the moonshine during distillation until the strength drops below 30%. Then dilute with water to 20 °C and distill again. Separate the harmful fractions, that is, approximately 9-16% of pure alcohol.
Проверяйте самогон во время перегона до момента, пока крепость не станет ниже 30%. Затем разбавьте водой до 20 °C и перегоните еще раз. Отделите вредные фракции, то есть примерно 9-16% от чистого спирта.
When the strength in the stream is below 42-45%, finish selecting the product, dilute to the desired strength (40-45%) and place in a dark, cool place for 2-3 days.
Когда крепость в струе будет ниже 42-45%, закончите отбор продукта, разбавьте до нужной крепости (40-45%) и поставьте на 2-3 дня в темное прохладное место.
Serve homemade jam moonshine chilled.
Домашний самогон из варенья подайте охлажденным.