Fill the gelatin with water and leave to swell.
Желатин залейте водой и оставьте набухать.
Pour water, milk into a saucepan, add salt, sugar and butter, put on fire and bring to a boil. Reduce heat and add flour, mix thoroughly.
В кастрюлю налейте воду, молоко, добавьте соль, сахар и сливочное масло, поставьте на огонь и доведите до кипения. Убавьте огонь и всыпьте муку, тщательно перемешайте.
For the cream, break the eggs, add sugar and mix well with a mixer. Pour milk into a saucepan, add vanilla sugar and bring to a boil on the stove. Add 2 tablespoons of flour, mixing well until smooth.
Для крема разбейте яйца, добавьте сахар и хорошо перемешайте миксером. В кастрюлю налейте молоко, добавьте ванильный сахар и доведите до кипения на плите. Добавьте 2 ложки муки, хорошо перемешивая до однородности.
Pour cherry syrup and gelatin into a saucepan and bring to a boil. Pour the syrup into the cream and mix well. For the glaze, pour cherry syrup into a saucepan, add lemon juice and powdered sugar.
В кастрюлю налейте вишневый сироп, желатин и доведите до кипения. Налейте сироп в крем и хорошо перемешайте. Для глазури в кастрюлю налейте вишневый сироп, добавьте сок лимона и сахарную пудру.
Using a bag, place the eclair dough on a baking sheet and bake for 20 minutes at 180°C. Fill the eclairs with cream using a pastry bag or by cutting them in half. Drizzle with glaze.
С помощью мешка выложите тесто для эклеров на противень и выпекайте 20 минут при температуре 180 °C. Начините эклеры кремом с помощью кондитерского мешка или разрезав их пополам. Полейте глазурью.
Sprinkle the eclairs with ground nuts and chocolate shavings. Serve with fresh berries.
Присыпьте эклеры молотыми орехами и стружкой шоколада. Подавайте со свежими ягодами.