Peel the garlic and potatoes, rinse the chanterelles and peel them, starting with the stem. Rinse the dill and lemon.
Очистите чеснок и картофель, промойте лисички и почистите их, начиная с ножки. Ополосните укроп и лимон.
Set the potatoes to boil. When the water boils, add salt. While the potatoes are cooking, prepare the sauce. To do this, chop the garlic and fry in butter until golden.
Картофель поставьте вариться. Когда вода закипит, посолите. Пока варится картофель, подготовьте соус. Для этого измельчите чеснок и обжарьте на сливочном масле до золотистости.
Add chanterelles, lemon juice, lemon zest, salt, oregano to the garlic. Fry for 5-10 minutes until all the moisture has disappeared and the mushrooms are browned. Then pour in the cream and add the grated cheese. Taste the sauce and add salt if necessary.
Добавьте к чесноку лисички, сок лимона, цедру лимона, соль, орегано. Обжаривайте так 5-10 минут, пока вся влага не исчезнет, а грибы не подрумянятся. Затем влейте сливки и добавьте тертый сыр. Попробуйте соус на вкус, досолите при необходимости.
Bring the sauce to a boil to thicken it. When the potatoes are cooked, fry them with dill until crusty.
Доведите соус до кипения, чтобы он стал более густым. Когда картошка сварится, обжарьте ее с укропом до корочки.
Serve the chanterelles with potatoes, pouring over the sauce. Sprinkle chopped dill or other herbs on top.
Подавайте лисички с картошкой, полив соусом. Сверху посыпьте измельченным укропом или другой зеленью.