Wash the eggplant, cut into cubes 1–1.5 cm thick. Rinse the buckwheat several times until the water becomes clear. Place the eggplants in salted water for 20 minutes to remove any excess bitterness. Then drain the water and dry the eggplants with a towel.
Баклажан помойте, нарежьте кубиками толщиной 1–1,5 см. Гречневую крупу промойте несколько раз, пока вода не станет прозрачной. Поместите баклажаны в подсоленную воду на 20 минут, чтобы ушла лишняя горечь. Затем слейте воду, баклажаны обсушите полотенцем.
Peel the onion and cut into cubes. Fry in sunflower oil until transparent. Add carrots, grated on a coarse grater, to the onion. Then sliced eggplants.
Почистите лук и нарежьте кубиками. Обжарьте в подсолнечном масле до прозрачности. К луку добавьте морковь, натертую на крупной терке. Затем нарезанные баклажаны.
Peel the tomatoes and cut into cubes, add to the vegetables. Then add soy sauce. Simmer for 5 minutes over low heat.
С помидоров снимите кожицу и нарежьте кубиками, отправьте к овощам. Потом добавьте соевый соус. Тушите 5 минут на слабом огне.
Place buckwheat into the pan. Add tomato paste and salt, pour in water and mix well. Add oregano and pepper. Pour the tomato sauce over the ingredients, stir, cover and simmer over low heat for 20–25 minutes.
Переложите в сковороду гречневую крупу. Добавьте томатную пасту и соль, влейте воду и хорошо перемешайте. Добавьте орегано и перец. Залейте томатным соусом ингредиенты, перемешайте, накройте крышкой и томите на медленном огне 20–25 минут.
Sprinkle buckwheat and eggplant with parsley or dill.
Посыпьте гречку с баклажанами петрушкой или укропом.