Preheat your waffle iron.
Предварительно разогрейте вафельницу.
For the dough, pour kefir into a deep bowl, add egg, salt and sugar. Mix everything well. Add sunflower oil. Gently add the flour, stirring after each addition to avoid lumps. The dough should be of medium thickness.
Для теста в глубокую миску налейте кефир, добавьте яйцо, соль и сахар. Все хорошо перемешайте. Добавьте подсолнечное масло. Аккуратно всыпьте муку, перемешивая после каждой порции, чтобы избежать комочков. Тесто должно быть средней густоты.
Pour a small amount of batter into a preheated waffle iron, about 1-2 tbsp. After 20-30 seconds, open the lid: if the waffle is browned, you can take it out. Immediately roll the hot waffles into tubes, otherwise they will cool down and crumble.
В разогретую вафельницу налейте небольшое количество теста, примерно 1-2 ст.л. Через 20-30 секунд откройте крышку: если вафля подрумянилась, то можно доставать. Сразу же сворачивайте горячие вафли в трубочки, иначе потом они остынут и будут крошиться.
For the cream, mix sour cream with sugar in a bowl, add egg and flour. Cook in a water bath until the cream thickens, stirring constantly.
Для крема смешайте в миске сметану с сахаром, добавьте яйцо и муку. На водяной бане готовьте до того момента, пока крем не станет густеть, постоянно помешивая.
Wait for the cream to cool, it should thicken. Add softened butter to the cream and beat well. Place the cream in the refrigerator for a while. After this, transfer to a pastry bag or plastic bag and fill the tubes.
Дождитесь когда остынет крем, он должен загустеть. К крему добавьте размягченное масло и хорошо взбейте. Крем уберите ненадолго в холодильник. После этого переложите в кондитерский мешок или полиэтиленовый пакет и начините трубочки.
Serve waffles with tea or coffee.
Подавайте вафли к чаю или кофе.