Rinse the mint and dry with paper towels.
Мяту промойте и обсушите при помощи бумажных полотенец.
Rinse the raspberries thoroughly and dry. Place the raspberries in a bowl and sprinkle them with sugar. Leave the raspberries and sugar at room temperature for about 10 hours.
Малину тщательно промойте и обсушите. Выложите ягоды малины в миску и засыпьте их сахаром. Оставьте малину с сахаром при комнатной температуре примерно на 10 часов.
Place the raspberries and syrup in a saucepan, add the washed and dried mint sprigs. Place the pan with raspberries on the stove and bring the jam to a boil. Boil the mixture over low heat for 10 minutes. Then remove the mint sprigs from the jam. Transfer the jam into pre-sterilized jars and roll up the lids.
Переложите малину вместе с сиропом в кастрюлю, добавьте промытые и обсушенные веточки мяты. Кастрюлю с малиной поставьте на плиту и доведите варенье до кипения. Проварите массу на медленном огне 10 минут. Затем из варенья уберите веточки мяты. В заранее стерилизованные банки переложите варенье и закатайте крышками.
Serve the jam with pancakes, pancakes or waffles.
Подавайте варенье к блинчикам, оладьям или вафлям.