Melt the butter first.
Предварительно растопите сливочное масло.
Mix melted butter with sugar and eggs. Add baking powder and flour. Knead the shortbread dough. Place 1/3 of the dough in the freezer for 30 minutes.
Смешайте растопленное масло с сахаром и яйцами. Добавьте разрыхлитель и муку. Замешайте песочное тесто. 1/3 часть теста отправьте в морозильную камеру на 30 минут.
Place the remaining dough into the baking pan, spreading it across the bottom of the pan and forming sides. Add the jam, distributing it evenly.
Поместите в форму для запекания оставшееся тесто, распределяя его по дну формы и формируя бортики. Выложите варенье, распределяя его равномерно.
Remove the dough from the freezer and grate it on top using a coarse grater. Place the pie in the oven, preheated to 190 degrees, for 50 minutes. Let the pie cool slightly and you can serve.
Достаньте тесто из морозилки и натираем сверху на крупной терке. Отправьте пирог в духовку, разогретую до температуры 190 градусов, на 50 минут. Дайте пирогу немного остыть, и можете подавать на стол.
Serve your baked goods sprinkled with powdered sugar and blackcurrants.
Подавайте вашу выпечку присыпанной сахарной пудрой и ягодами черной смородины.