Wash the melon thoroughly, cut into two parts, remove the rind and remove the seeds and fibers.
Тщательно помойте дыню, разрежьте на две части, снимите корку и удалите семечки с волокнами.
Cut the pumpkin into slices, then add sugar and leave to brew for 3-4 hours.
Нарежьте тыкву на дольки, затем засыпьте сахаром и оставьте на 3-4 часа настояться.
Cook for about 10 minutes, cool the mixture and cook again for 10 minutes. Remove from heat and let steep for another 3 hours. Then put it on the fire again for 20 minutes. Blend the mixture with a blender until smooth.
Варите около 10 минут, остудите массу и снова поварите 10 минут. Снимите с огня, дайте настояться еще 3 часа. Далее снова поставьте на огонь на 20 минут. Пробейте массу блендером до однородности.
Serve melon jam with a mint leaf and fragrant lemon balm.
Подавайте джем из дыни с листиком мяты и с душистой мелиссой.