Cut the lemons; if desired, you can grind them in a blender. Next, thoroughly grind with sugar and leave for a day in the refrigerator. During this time, the sugar will dissolve.
Нарежьте лимоны, по желанию можно измельчить в блендере. Далее тщательно перетрите с сахаром и оставьте на сутки в холодильнике. За это время сахар растворится.
Place our mixture on the fire, heat it without bringing it to a boil. This is necessary so that all the sugar crystals completely melt.
Поставьте на огонь нашу смесь, подогрейте, не доводя до кипения. Это необходимо что бы все кристаллы сахара окончательно растаяли.
Leave to cool and then pour into sterilized jars. Store the jam in a cool place.
Оставьте до остывания, а затем разлейте по стерилизованным банкам. Храните варенье в прохладном месте.
Serve jam with lemon garnished with mint or lemon balm during tea drinking.
Подавайте варенье с лимоном украсив мятой, либо веточной мелиссы во время чаепития.