Rinse the buckwheat and, if necessary, clean it of debris. Wash the chicken breast and dry it with a paper towel.
Гречку промойте и по необходимости очистите от мусора. Куриную грудку помойте и обсушите бумажным полотенцем.
Cut the onion into half rings and grate the cheese on a coarse grater. Cut the chicken into small 1-2 cm cubes.
Нарежьте лук полукольцами и натрите сыр на крупной терке. Нарежьте курицу мелкими кубиками 1-2 см.
Place the buckwheat in the first layer on a baking sheet, and the onion and chicken in the second. Fill the dish with boiled water, salt and pepper. Pour sour cream on top and sprinkle with cheese.
На противень первым слоем выложите гречку, вторым уложите лук с курицей. Залейте блюдо кипяченной водой, посолите, поперчите. Сверху полейте сметаной и посыпьте сыром.
Bake in the oven at 180 ℃ for about 1 hour. If the cheese fries faster than necessary, grease the foil with vegetable oil and cover the dish with it.
Выпекайте в духовке на 180 ℃ примерно 1 час. Если сыр будет зажариваться быстрее, чем нужно, смажьте растительным маслом фольгу и накройте ею блюдо.
Baked chicken fillet with buckwheat porridge in the oven can be complemented with vegetable or crab salad, seasoned with sour cream or olive oil.
Запеченное куриное филе с гречневой кашей в духовке можете дополнить овощным или крабовым салатом, заправленным сметаной или оливковым маслом.