Wash the strawberries, remove the stems and dry the berries with paper towels. Cut large berries into 2 parts. Leave the butter at room temperature to soften. Preheat the oven to 180 degrees and prepare a baking dish.
Помойте клубнику, удалите плодоножки и обсушите ягоды бумажными полотенцами. Крупные ягоды нарежьте на 2 части. Сливочное масло оставьте при комнатной температуре для размягчения. Разогрейте духовку до 180 градусов и приготовьте форму для выпечки.
Prepare strawberry pie dough. In a bowl, mix flour and baking powder. In a separate bowl, place soft butter, 150 g of sugar and whisk. Then add the egg and beat again. Pour in milk at room temperature, add salt and flour with baking powder. Mix well. to make a dough as thick as sour cream.
Приготовьте тесто для пирога с клубникой. В миске смешайте муку и разрыхлитель. В отдельную миску положите мягкое сливочное масло,150 г сахара и взбейте венчиком. Затем добавьте яйцо и снова взбейте. Влейте молоко комнатной температуры, добавьте соль и муку с разрыхлителем. Хорошо перемешайте. чтобы получилось тесто густоты сметаны.
Prepare the pie for baking. Grease a baking dish with oil and fill with dough. Place the strawberry slices cut side down on the dough. Sprinkle the berries with sugar.
Подготовьте пирог к запеканию. Форму для выпечки смажьте маслом и залейте тесто. Дольки клубники выложите на тесто срезами вниз. Посыпьте ягоды сахаром.
Bake strawberry pie. Place the pie in the preheated oven and bake for 50 minutes. Check the readiness of the pie with a wooden stick. Then remove the pie from the oven, cool and serve.
Испеките клубничный пирог. В разогретую духовку поставьте пирог и выпекайте 50 минут. Готовность пирога проверьте деревянной палочкой. Затем достаньте пирог из духовки, остудите и подавайте к столу.
Before serving, sprinkle the strawberry pie with powdered sugar.
Перед подачей посыпьте пирог с клубникой сахарной пудрой.