Sift the flour through a fine sieve 2-3 times. Heat the milk slightly. Cut the butter into cubes and leave at room temperature to soften. Wash the strawberries well, peel the stems, dry and cut into 2-4 pieces. Preheat the oven to 180 degrees and prepare a baking dish. Wash the eggs and separate the yolk from the white of one egg. Brew some tea.
Муку просейте через мелкое сито 2-3 раза. Молоко слегка нагрейте. Кубиками нарежьте сливочное масло и оставьте при комнатной температуре, чтобы оно размягчилось. Клубнику хорошо помойте, очистите от плодоножек, обсушите и нарежьте на 2-4 части. Нагрейте духовку до 180 градусов и приготовьте форму для выпечки. Яйца помойте и у одного яйца отделите желток от белка. Заварите чай.
Knead the yeast dough. In a bowl, mix warm milk and dry yeast. Stir and leave for 15 minutes. In a separate container, beat the egg with sugar. Pour the sifted flour into another bowl. Add salt, milk-yeast mixture, beaten eggs with sugar and butter. Stir and knead the dough. Cover with a towel and place in a warm place to rise for 1 hour. Then punch down the dough, cover and leave for 1 hour again.
Замесите дрожжевое тесто. В миске смешайте теплое молоко и сухие дрожжи. Перемешайте и оставьте на 15 минут. В отдельной емкости взбейте яйцо с сахаром. В другую миску всыпьте просеянную муку. Добавьте соль, молочно-дрожжевую смесь, взбитые яйца с сахаром и сливочное масло. Перемешайте и вымесите тесто. Накройте полотенцем и поставьте в теплое место на 1 час для подъема. Затем обомните тесто, накройте и снова оставьте на 1 час.
Prepare the filling. Place the strawberries in a bowl, add powdered sugar, starch and mix gently to maintain the integrity of the berries.
Подготовьте начинку. Клубнику переложите в миску, добавьте сахарную пудру, крахмал и аккуратно перемешайте, чтобы сохранить целостность ягод.
Roll out the dough. Punch down the dough and divide it into 2 unequal parts. One part will be the base of the pie, the other will cover the filling. Roll out each piece to the size of your baking pan. Cut the smaller layer into long strips.
Раскатайте тесто. Обомните тесто и разделите его на 2 неравные части. Одна часть будет основанием пирога, другая — покрывать начинку. Раскатайте каждую часть по размеру формы для выпечки. Меньший пласт нарежьте длинными полосками.
Assemble the pie. Grease a baking pan with butter or line it with parchment paper. Place the dough and form the sides. Spread the strawberry filling evenly. Place strips of dough in a lattice pattern on top of the filling and brush with yolk.
Соберите пирог. Форму для выпечки смажьте маслом или застелите пергаментной бумагой. Уложите тесто и сформируйте бортики. Равномерно распределите клубничную начинку. Полоски теста решеткой выложите поверх начинки и смажьте желтком.
Bake strawberry yeast cake. Place the future pie in a preheated oven and bake for 30-40 minutes. Cool the finished baked goods and serve.
Испеките клубничный дрожжевой пирог. Будущий пирог поставьте в заранее разогретую духовку и выпекайте 30-40 минут. Готовую выпечку остудите и подавайте к столу.
Cut strawberry pie from yeast dough into portions and serve with freshly brewed tea.
Пирог с клубникой из дрожжевого теста нарежьте на порционные кусочки и подавайте со свежезаваренным чаем.