Wash the strawberries well, remove the stems, and dry. If the strawberries are large, cut them into 2-4 parts. Sift the flour through a fine sieve. Leave the butter at room temperature until it softens. Preheat the oven to 180 degrees. Brew some tea.
Клубнику хорошо помойте, очистите от плодоножек, обсушите. Если клубника крупная, нарежьте ее на 2-4 части. Муку просейте через частое сито. Сливочное масло оставьте при комнатной температуре, чтобы оно стало мягким. Нагрейте духовку до 180 градусов. Заварите чай.
Make the dough with sour cream. Beat soft butter with sugar with a mixer. Continuing to beat, add eggs, vanilla and sour cream. Add flour, salt, baking powder and mix thoroughly to form a thick, creamy dough.
Сделайте тесто на сметане. Мягкое сливочное масло взбейте миксером с сахаром. Продолжая взбивать, добавьте яйца, ванилин и влейте сметану. Добавьте муку, соль, разрыхлитель и тщательно размешайте, чтобы получилось густое кремообразное тесто.
Assemble the pie. Line a baking pan with parchment paper or grease it with butter. Pour the batter evenly and place the strawberries on top. Sprinkle with sugar.
Соберите пирог. Форму для запекания застелите пергаментной бумагой или смажьте маслом. Равномерно влейте тесто и сверху разложите клубнику. Посыпьте сахаром.
Bake a pie with strawberries and sour cream. Place the pie pan in the preheated oven and bake for 45-60 minutes until done. Cool the pie, cut into portions and serve.
Испеките пирог с клубникой и сметаной. В разогретую духовку поставьте форму с пирогом и выпекайте 45-60 минут до готовности. Остудите пирог, нарежьте на порционные кусочки и подавайте к столу.
Serve sour cream pie with strawberries as a dessert for tea.
Подавайте сметанный пирог с клубникой как десерт к чаю.