Prepare ingredients for Ossetian pies with meat and potatoes. Peel the potatoes and onions. Prepare the minced meat. Heat the milk until warm for the dough. Cut the onion into medium cubes. Grate the cheese on a medium grater. Boil the potatoes and mash them into a puree.
Подготовьте продукты для осетинских пирогов с мясом и картошкой. Почистите картофель и лук. Приготовьте фарш. Подогрейте молоко до теплого состояния для опары. Луковицу нарежьте средними кубиками. Сыр натрите на средней терке. Картошку отварите, растолките в пюре.
Make the dough. Pour warm milk into the dough mug, add yeast and sugar. Stir. Leave for 15 minutes. Pour the finished dough into a large bowl, add the egg, salt, kefir, sour cream, mix thoroughly. Gradually add sifted flour and knead the dough. Cover with a towel and put in a warm place for 1.5 hours.
Сделайте тесто. В кружку для опары налейте теплое молоко, добавьте дрожжи, сахар. Перемешайте. Оставьте на 15 минут. Готовую опару перелейте в большую миску, добавьте яйцо, соль, кефир, сметану, тщательно перемешайте. Постепенно добавьте просеянную муку, замесите тесто. Накройте полотенцем и уберите в теплое место на 1,5 часа.
Prepare the filling. Fry the onion in vegetable oil for 3-5 minutes. Mix the minced meat with onion and water. Salt and pepper. Knead thoroughly with your hands. Add butter, cheese, salt and pepper to the crushed potatoes.
Приготовьте начинку. Лук обжарьте в растительном масле 3-5 минут. Смешайте фарш с луком и водой. Посолите, поперчите. Тщательно разомните руками. В растолченную картошку добавьте сливочное масло, сыр, посолите, поперчите.
Prepare Ossetian pies with meat and potatoes. Knead the dough with a small amount of flour. Divide it into 4 parts. Make a flat cake from a piece of dough and place half of the meat filling in the center. Gather the edges towards the center, sprinkle with flour, and press with your palm. Distribute the filling from the center to the edges. You should get a cake with a diameter of 20-25 cm. Do the same with the remaining three portions of dough. Place the remaining meat in one of them, and the potato filling in the other two.
Приготовьте осетинские пироги с мясом и картошкой. Тесто вымесите с небольшим количеством муки. Разделите его на 4 части. Из куска теста сделайте лепешку, в центр которой положите половину мясной начинки. Соберите края к центру, присыпьте мукой, примните ладонью. Распределите начинку от центра к краям. Должна получиться лепешка диаметром 20-25 см. То же самое сделайте с остальными тремя порциями теста. В одну из них положите оставшееся мясо, в две другие — картофельную начинку.
Bake Ossetian pies with potatoes and meat. Bake the pies in the oven at 180 degrees, first on the bottom shelf for 5 minutes, and then on the middle level for 20 minutes.
Запеките осетинские пироги с картошкой и мясом. Выпекайте пироги в духовке при температуре 180 градусов сначала на нижней полке 5 минут, а затем на среднем уровне 20 минут.
Grease the finished Ossetian pies with meat and potatoes with plenty of butter, stack on top of each other and cut together.
Готовые осетинские пироги с мясом и картошкой смажьте большим количеством сливочного масла, сложите друг на друга и вместе разрежьте.