If the dough is frozen, defrost it at room temperature. Chop the nuts. Separate the yolk from the white. Cover a baking sheet with parchment paper and grease it with sunflower oil.
Если тесто заморожено – разморозьте его при комнатной температуре. Орехи измельчите. Отделите желток от белка. Противень застелите пергаментной бумагой и смажьте ее подсолнечным маслом.
Take the finished dough and roll it out a little into a rectangular layer. Then cut it into 6 equal rectangular pieces.
Возьмите готовое тесто и немного раскатайте его в прямоугольный пласт. Затем разрежьте его на 6 равных прямоугольных частей.
To prepare the filling, mix chopped nuts with jam.
Для приготовления начинки измельченные орехи смешайте с вареньем.
Place about 1 tablespoon of filling on the edge of the dough and, so that the puffs do not open and are even browner, coat the edges of the rectangle with yolk.
Выложите на край теста около 1 столовой ложки начинки и, чтобы слойки не раскрылись и были еще румянее, промажьте края прямоугольничка желтком.
Cover the filling with the other side of the dough, as if folding the rectangle in half. Press the edges of the puff pastry with the tines of a fork to create a pattern. Repeat this with each puff. Then transfer them to a baking sheet covered with parchment paper greased with vegetable oil. Brush the puff pastries with yolk and bake in the oven at 180 degrees for about 15-20 minutes.
Закройте второй стороной теста начинку, как бы слаживая прямоугольник пополам. Придавите края слойки зубчиками вилки, чтобы получился узор. Так повторите с каждой слойкой. После чего переложите их на противень, застеленный пергаментной бумагой, смазанной растительным маслом. Помажьте слойки желтком и выпекайте в духовке при температуре 180 градусов около 15-20 минут.
From the remaining protein and sugar, you can beat the cream with a mixer and decorate the cooled puff pastries with it. You can also use fresh berries or chocolate chips for decoration.
Из оставшегося белка и сахара Вы можете взбить миксером крем и украсить им остывшие слойки. Также можно использовать для украшения свежие ягоды или шоколадную стружку.