Wash the chicken carcass thoroughly and dry. Place breast side down on a cutting board and make a slit along the back. By trimming the meat where it meets the backbone, completely remove the skeleton of the chicken. Leave only the bones of the wings and legs, separating them at the joint. Using a needle and thread, sew up the cut, leaving a small hole for filling with filling. Peel the onion and cut into thin half rings. Cut the champignons into medium-thick slices. Boil buckwheat in salted water until tender.
Тушку курицы тщательно вымойте, обсушите. Положите на разделочную доску грудкой вниз и сделайте вдоль спины разрез. Подрезая мясо в местах соединения с хребтом, полностью отделите скелет курицы. Оставьте только кости крыльев и ножек, отделив их по суставу. С помощью иголки с ниткой зашейте разрез, оставив небольшое отверстие для заполнения начинкой. Лук почистите и нарежьте тонкими полукольцами. Шампиньоны нарежьте ломтиками средней толщины. Гречку отварите до готовности в подсоленной воде.
Fry the onion in a small amount of vegetable oil until golden brown, add mushrooms to it and fry them for another 5-7 minutes until the moisture evaporates. Add salt to taste and season with half ground pepper. Combine boiled buckwheat, fried champignons, add a crushed clove of garlic. Stir.
В небольшом количестве растительного масла обжарьте лук до золотистого цвета, добавьте к нему грибы и обжаривайте их еще 5-7минут до выпаривания влаги. Посолите по вкусу и приправьте половиной молотого перца. Соедините отваренную гречку, обжаренные шампиньоны, добавьте раздавленный прессом зубчик чеснока. Перемешайте.
Stuff the chicken with buckwheat and mushrooms and sew up the hole. Turn the bird over, breast side down, after tying the legs together. Mix mayonnaise with mustard, crushed garlic, ground pepper and 1-2 pinches of salt. Coat the chicken with the resulting mixture and leave to marinate for a couple of hours.
Нафаршируйте курицу гречкой с грибами, зашейте отверстие. Переверните птицу грудкой вниз, связав предварительно ножки. Смешайте майонез с горчицей, раздавленным чесноком, молотым перцем и 1-2 щепотками соли. Получившейся смесью обмажьте курицу и оставьте на пару часов мариноваться.
Place the chicken in a greased pan. Bake in the oven at 180C for 1-1.5 hours. A golden brown crust is a sign of readiness. Transfer the cooked chicken to a plate and remove the strings.
Уложите курицу в смазанную маслом форму. Запекайте в духовке при 180С 1-1,5 часа. Румяная корочка — признак готовности. Переложите готовую курицу на блюдо и удалите нитки.
Serve the baked chicken as a meal on its own. Garnish the dish with fresh dill, cherry tomatoes and whole baked champignons.
Подавайте запечённую курицу в качестве самостоятельного блюда. Украсьте блюдо свежим укропом, помидорами черри и шампиньонами, запечёнными целиком.