Wash the ginger and lemons thoroughly in running water. Cut the ginger into thin slices, carefully removing the skin. You don’t have to remove the skin, this will only enhance the aroma of the puree. Cut the lemons into slices and remove the seeds.
Тщательно помойте в проточной воде имбирь и лимоны. Имбирь нарежьте тонкими ломтиками, аккуратно снимая кожицу. Можно кожицу и не снимать, это только усилит аромат пюре. Лимоны нарежьте кружочками, извлеките косточки.
Grind the chopped ginger and lemon in a blender or pass through a meat grinder. At the same time, achieve a uniform consistency.
Нарезанный имбирь и лимон измельчите в блендере или пропустите через мясорубку. При этом добивайтесь однородной консистенции.
Add honey to the resulting mixture and mix thoroughly. Transfer the prepared puree into small jars and store in the refrigerator.
К полученной смеси добавьте мед и тщательно перемешайте. Приготовленное пюре переложите в небольшие по объему баночки и храните в холодильнике.
Garnish the puree with a sprig of mint, a slice of lemon or any nuts.
Украсьте пюре веточкой мяты, долькой лимона или любыми орехами.