Sort and wash the berries.
Переберите и помойте ягоды.
Boil the syrup. To do this, pour water into a saucepan, add sugar and half the lemon juice. Boil for 5-6 minutes on the lowest heat.
Сварите сироп. Для этого в кастрюлю налейте воду, добавьте сахар и половину сока лимона. Прокипятите 5-6 минут на самом маленьком огне.
Add raspberries and the remaining juice from the lemon to the saucepan with the syrup. Stir gently so as not to damage the berries; they should remain intact. Cook for 15 minutes over low heat, stirring gently with a wooden spoon. Remove from heat, leave for 5 minutes. Place the hot jam into sterile jars. Let the workpiece cool and store it in the pantry.
В кастрюлю с сиропом добавьте малину, выжатый из лимона оставшийся сок. Аккуратно перемешайте, чтобы не повредить ягоды, они должны остаться целыми. Варите 15 минут на маленьком огне, бережно помешивая деревянной ложкой. Снимите с огня, оставьте на 5 минут. Разложите горячее варенье по стерильным банкам. Дайте заготовке остыть и поставьте на хранение в кладовую.
Garnish the jam with a sprig of mint or a slice of lemon.
Украсьте варенье веточкой мяты или долькой лимона.