Peel the tangerines, divide them into slices, remove the white fibers between them, they add excessive bitterness.
Мандарины очистите от кожуры, разделите на дольки, удалите белые волокна между ними, они придают излишнюю горчинку.
Cut the tangerine slices in half, place them in a saucepan, then add sugar. When the fruits release juice, you can start cooking. When all the sugar has dissolved, add spices and cognac. Cook on the lowest heat for 15 minutes. Remember to stir constantly with a wooden spoon. Do this, being careful not to damage the slices.
Разрежьте мандариновые дольки пополам, положите их в кастрюлю, затем добавьте сахар. Когда фрукты пустят сок, можете начинать варить. Когда весь сахар растворится, добавьте специи и коньяк. Варите на самом слабом огне 15 минут. Не забывайте постоянно помешивать деревянной ложкой. Делайте это, стараясь не повредить дольки.
Turn off the heat and cool for 20 minutes. If you are not satisfied with the consistency of the jam, bring it to a boil and cool again. Place spices in the bottom of sterile jars, fill them with jam and close them. When the jars have cooled, they can be stored. If it is not possible to store them in the refrigerator, additionally sterilize them in boiling water for 10 minutes and then roll them up.
Выключите огонь и остудите 20 минут. Если консистенция варенья вас не устраивает, доведите его до кипения и снова охладите. Положите на дно стерильных банок специи, заполните их вареньем и закройте. Когда банки остынут, их можно убирать на хранение. Если нет возможности хранить их в холодильнике, дополнительно простерилизуйте в кипящей воде 10 минут и после этого закатайте.
Garnish the jam with a sprig of mint or basil.
Украсьте варенье веточкой мяты или базилика.