Remove the eggs from the refrigerator ahead of time and bring them to room temperature. Warm eggs mix and expand more easily, and the yolk in a warm egg breaks down more easily and mixes more evenly with the white. Prepare a saucepan and a pastry bag.
Достаньте яйца из холодильника заранее и согрейте их до комнатной температуры. Теплые яйца легче смешиваются и увеличиваются в объеме, а желток в теплом яйце легче разрушается и более равномерно смешивается с белком. Подготовьте сотейник и кондитерский мешок.
Pour milk and water into a saucepan, add butter. Over medium heat, bring the mixture to a boil. When the first bubbles appear, remove the mixture from the heat.
В сотейник влейте молоко и воду, добавьте сливочное масло. На среднем огне доведите смесь до кипения. При появлении первых пузырьков снимите смесь с огня.
Gradually start adding all the flour. Do this quickly and with continuous stirring. Once the dough comes together into a smooth ball, return the saucepan to low heat and knead the choux pastry until a crust forms on the sides and bottom of the saucepan. The dough should resemble thick mashed potatoes.
Постепенно начинайте всыпать всю муку. Делайте это быстро и при непрерывном помешивании. Как только тесто соберется в гладкий комок, верните сотейник на медленный огонь и вымешивайте заварное тесто до образования корочки на стенках и на дне сотейника. Тесто должно напоминать густое картофельное пюре.
Then place the dough in a bowl and let it cool slightly. Add eggs to the dough one at a time, mixing them each time until a homogeneous smooth mass is formed. Once the dough is ready, transfer it to a piping bag and begin shaping the cakes by piping strips onto the parchment paper. Place the pieces in an oven preheated to 190°C for 30 minutes.
Затем выложите тесто в миску и дайте ему немного остыть. В тесто добавьте яйца по одному, каждый раз вмешивая их до образования однородной гладкой массы. Как только тесто будет готово, переложите его в кондитерский мешок и начинайте формировать пирожные, выдавливая полоски на пергамент. Отправьте заготовки в разогретую до 190 °C духовку на 30 минут.
For the cream, place milk, sugar, vanillin, flour and eggs in a saucepan. Beat it all well with a whisk. Place the mixture over medium heat and heat it. Wait until the mixture thickens. At the same time, do not forget to stir. Once the cream thickens, remove it from the heat and add more butter. Cut the eclairs in half lengthwise, but not all the way through. Fill the dough with cream.
Для крема положите в сотейник молоко, сахар, ванилин, муку и яйца. Все это хорошо взбейте венчиком. Отправьте смесь на средний огонь и нагревайте ее. Ждите, пока смесь не загустеет. При этом не забывайте помешивать. Как только крем загустеет, снимите его с огня и добавьте еще сливочного масла. Разрежьте эклеры вдоль пополам, но не до конца. Начините тесто кремом.
If you wish, you can sprinkle the finished eclairs with powdered sugar or pour chocolate glaze over them.
Готовые эклеры по желанию можете посыпать сахарной пудрой или полить шоколадной глазурью.