Wash the eggs. Sift the flour or loosen it with a whisk to saturate it with oxygen. Peel the onions. Wash and peel the potatoes. Wash and dry the green onions and dill. Finely chop the dill. Preheat the oven to 180 degrees and take out a baking dish with high sides.
Яйца помойте. Просейте муку или разрыхлите ее венчиком для насыщения кислородом. Репчатый лук почистите. Картофель помойте и почистите. Зеленый лук и укроп помойте и обсушите. Мелко нарубите укроп. Духовку разогрейте до 180 градусов и достаньте форму для выпечки с высокими бортиками.
Prepare the dough. Mix eggs, mayonnaise, sour cream, salt. Add flour in portions, stirring constantly. Quench the soda with vinegar and add to the dough. Finely chop the green onions, add to the dough, mix well.
Приготовьте тесто. Смешайте яйца, майонез, сметану, соль. Порционно введите муку, постоянно ее размешивая. Погасите соду уксусом, добавьте в тесто. Мелко покрошите зеленый лук, добавьте к тесту, хорошо перемешайте.
Make the filling. Boil potatoes for 20 minutes. Cool, cut into thin slices. Cut the onions into half rings. Cut pink salmon into thin slices.
Сделайте начинку. Картофель отварите в течение 20 минут. Охладите, тонко порежьте кружочками. Репчатый лук порежьте полукольцами. Горбушу порежьте тонкими ломтиками.
Pour the cake into the mold. Grease a baking dish with butter. Pour 1/3 of the dough, distribute evenly over the pan. Place potatoes on the dough. Place fish on top, followed by onions. Fill evenly with remaining batter.
Залейте пирог в форму. Смажьте форму для запекания сливочным маслом. Вылейте 1/3 теста, распределите равномерно по форме. На тесто выложите картофель. Сверху положите рыбу, далее — репчатый лук. Залейте равномерно оставшимся тестом.
Prepare the pie. Bake the pie in an oven preheated to 180 degrees for 30 minutes.
Приготовьте пирог. Выпекайте пирог в духовке, разогретой до 180 градусов, в течение 30 минут.
Serve the fish jellied pie with potatoes, cut into portions, sprinkle with a little sour cream and sprinkle with chopped dill.
Подавайте рыбный заливной пирог с картошкой, разрезав на порционные куски, полив небольшим количеством сметаны и посыпав нарезанным укропом.