Prepare ingredients for shortbread pie with potatoes. Soften the butter. Peel the onions and potatoes. Finely chop. Cut the butter for the filling into medium pieces. Tip: The baking tray must be clean, dry, without grease, since shortcrust pastry products, as a rule, do not stick to the surface.
Подготовьте продукты для песочного пирога с картошкой. Масло размягчите. Почистите лук и картофель. Мелко нарежьте. Сливочное масло для начинки нарежьте средними пластиками. Совет: Противень должен быть чистым, сухим, без смазки, так как изделия из песочного теста к поверхности, как правило, не пристают.
Knead the shortbread dough. Add flour to the softened butter and gently rub into crumbs with your hands. Then add salt, egg, sour cream and knead the dough. Place it in a bag and put it in the refrigerator for 30 minutes.
Замесите песочное тесто. В размягченное масло добавьте муку и аккуратно руками перетрите в крошку. Затем добавьте соль, яйцо, сметану и замесите тесто. Положите его в пакет и уберите в холодильник на 30 минут.
Prepare the filling. Add onions and potatoes to the prepared minced meat. Salt, pepper, stir.
Приготовьте начинку. В готовый фарш добавьте репчатый лук и картошку. Посолите, поперчите, перемешайте.
Prepare shortbread pie with potatoes. Separate 1/3 of the dough and set aside. Roll out most of the dough and place it on the bottom of the mold. Place the filling and spread evenly, pressing lightly with a spoon. Place pieces of butter on top. Roll out the rest of the dough and cover the pie with it. Connect the edges of the lower and upper layers of dough and pinch thoroughly. Make a small hole in the center of the cake to allow steam to escape. Bake in the oven at 180 degrees for 40-50 minutes.
Приготовьте песочный пирог с картошкой. От теста отделите 1/3 часть и отложите в сторону. Большую часть теста раскатайте и уложите на дно формы. Выложите начинку и ровно распределите, слегка прижимая ложкой. Сверху поместите кусочки сливочного масла. Раскатайте оставшуюся часть теста и закройте ею пирог. Края нижнего и верхнего пласта теста соедините и тщательно защипните. В центре пирога сделайте небольшое отверстие для выхода пара. Запекайте в духовке при 180 градусах 40-50 минут.
Cut the shortbread pie with potatoes into portions and serve.
Нарежьте песочный пирог с картошкой на порционные кусочки и подавайте к столу.