To prepare the pie, prepare in advance all the necessary products and kitchen utensils: a convenient and deep container for kneading the dough, cling film, a sufficiently large baking sheet and baking parchment. Wash the cucumbers, tomatoes and herbs for serving, and prepare sliced vegetables from them. Wash the potatoes, peel them, cut into medium cubes and boil until tender in salted water. Grate the hard cheese on a coarse grater. Peel the onion, rinse and finely chop.
Для приготовления пирога заранее подготовьте все необходимые продукты и кухонный инвентарь: удобную и глубокую емкость для замешивания теста, пищевую пленку, достаточно большой противень и пищевой пергамент для выпечки. Вымойте огурцы, помидоры и зелень для подачи, приготовьте из них овощную нарезку. Картофель вымойте, почистите, нарежьте средними кубиками и отварите до готовности в подсоленной воде. Твердый сыр натрите на крупной терке. Лук очистите, спослосните и мелко нарежьте.
Prepare the dough. Pour warm water into a bowl (warmer than room temperature), add 1 tsp. sugar and dry yeast. Leave for 15-20 minutes until a foamy “cap” forms. Mix the flour with salt and the remaining sugar, add 200 g of butter cut into pieces and rub with your hands until fine crumbs form. Add the egg to the suitable yeast mixture, pour in the milk and mix well. Then add flour and butter and knead into an elastic, smooth dough.
Приготовьте тесто. В миску налейте теплую воду (теплее комнатной температуры), добавьте 1 ч. л. сахара и сухие дрожжи. Оставьте на 15-20 минут до образования пенной "шапочки". Муку смешайте с солью и оставшимся сахаром, добавьте 200 г порезанного на кусочки сливочного масла и перетрите руками до образования мелкой крошки. В подошедшую дрожжевую смесь добавьте яйцо, влейте молоко и хорошо перемешайте. Затем туда же добавьте муку с маслом и замесите эластичное гладкое тесто.
Roll out the dough. Divide the dough into four parts and roll each of them into a thin rectangular layer. Brush each layer with remaining melted butter. Place the layers of dough in one pile and roll out. Then fold the dough in half again and roll it out again. Repeat the process two more times. Then cover the dough with cling film and refrigerate for 2 hours.
Раскатайте тесто. Тесто разделите на четыре части и каждую из них раскатайте в тонкий прямоугольный пласт. Смажьте каждый пласт оставшимся растопленным маслом. Сложите пласты теста в одну стопку и раскатайте. Потом еще раз сложите тесто пополам и снова раскатайте. Повторите процесс еще два раза. Затем тесто накройте пищевой пленкой и уберите в холодильник на 2 часа.
Prepare the pie filling. Mash the finished potatoes, add salt and pepper and leave to cool. Fry the onion until golden brown and mix with mashed potatoes.
Приготовьте начинку для пирога. Готовый картофель разомните в пюре, добавьте соль и перец и оставьте остывать. Лук обжарьте до золотистого цвета и смешайте с картофельным пюре.
Form a pie. Cut the finished dough into two identical pieces and roll each into a rectangle shape. Line a baking sheet with baking parchment and place one layer of dough on it. Spread the mashed potatoes evenly over it, moving away from the edges of the dough. Sprinkle grated cheese on top, place the second piece of dough and seal the edges tightly. Make several punctures on top with a fork or wooden skewer and brush the pie with beaten egg. Sprinkle the pie with sesame seeds.
Сформируйте пирог. Готовое тесто разрежьте на два одинаковых куска и раскатайте каждый в форме прямоугольника. Противень застелите пергаментом для выпечки и выложите на него один пласт теста. На него равномерно выложите картофельное пюре, отступая от краев теста. Сверху высыпьте тертый сыр, положите второй кусок теста и плотно слепите края. Сделайте сверху несколько проколов вилкой или деревянной шпажкой и смажьте пирог взбитым куриным яйцом. Посыпьте пирог зернами кунжута.
Bake a pie with potatoes and cheese. Preheat the oven to 180 degrees. Place a small pan of water under the grill to prevent the potato and cheese pie from burning during the process. Place the baking sheet with the pie in the oven and bake for 30-40 minutes. Remove the finished pie from the oven, place on a large platter or tray and let the pie sit for 10 minutes.
Испеките пирог с картошкой и сыром. Разогрейте духовку до 180 градусов. Под решетку поставьте небольшую кастрюлю с водой, чтобы пирог с картофелем и сыром не пригорел в процессе. Отправьте в духовку противень с пирогом и выпекайте в течение 30-40 минут. Готовый пирог достаньте из духовки, переложите на большое блюдо или поднос и дайте пирогу настояться в течение 10 минут.
Cut the finished pie with potatoes and cheese into small portions and serve hot along with herbs and sour cream.
Готовый пирог с картофелем и сыром нарежьте небольшими порциями и подайте к столу горячим вместе с зеленью и сметаной.