Wash the chicken breast and dry on paper towels. Finely chop the fillet, season with salt and pepper. Thaw the puff pastry at room temperature in advance. Peel the potatoes and onions. Prepare a baking sheet. Cut the butter into cubes. Turn the oven on 180 degrees.
Куриную грудку вымойте, обсушите на бумажных полотенцах. Филе мелко нарежьте, приправьте солью и перцем. Слоеное тесто заранее разморозьте при комнатной температуре. Картофель и лук почистите. Приготовьте противень. Сливочное масло нарежьте кубиками. Включите духовку на 180 градусов.
Chop the potatoes into thin slices, cut the onion into thin halves of rings.
Картошку нашинкуйте тонкими слайсами, лук нарежьте на тонкие половинки колец.
Do the test. Place the dough on the table, roll out into a thin layer, 2 times larger than the baking pan.
Займитесь тестом. Тесто выложите на стол, раскатайте тонким пластом, размером в 2 раза больше, чем форма для выпечки.
Make a pie. Place the potatoes into the prepared pan with the dough and add a little salt and pepper. Then arrange the meat and onions. Place cubes of butter on top, add bay leaf and sour cream. Fold the edges of the dough over to form an envelope, or cover the pie with a second layer of dough and seal the edges. Brush the top with egg yolk and use a fork to poke several holes in the surface.
Сделайте пирог. В подготовленную форму с тестом распределите картошку, немного посолите и поперчите. Затем разложите мясо и лук. Поверх положите кубики сливочного масла, добавьте лавровый лист и сметану. Заверните края теста, формируя конверт или накройте пирог вторым пластом теста и скрепите края. Смажьте верх яичным желтком и вилкой сделайте по поверхности несколько проколов.
Place the pie in the oven. Place the pie in an oven preheated to 180 degrees and bake for about 80 minutes.
Отправьте пирог в духовку. В разогретую до 180 градусов духовку поставьте пирог и выпекайте около 80 минут.
Place the chicken and potato pie on a wide dish and cut into portions. Serve with freshly brewed tea.
Пирог с курицей и картошкой выложите на широкое блюдо, нарежьте на порционные кусочки. Подавайте к столу со свежезаваренным чаем.