Clean the garlic from dirt, remove the top flakes, leave one thin layer. Wash the tarragon, dry on paper towels, cut into medium-sized pieces. Prepare 3-liter sterilized jars and nylon lids.
Чеснок очистите от загрязнений, уберите верхние чешуйки, оставьте один тонкий слой. Тархун вымойте, обсушите на бумажных полотенцах, нарежьте кусочками среднего размера. Приготовьте 3-литровые стерилизованные банки и капроновые крышки.
Pickle the garlic. Place the garlic heads in boiling water for a few seconds, drain in a colander, and place on a flat surface. Season heavily with salt. Leave to cool.
Засолите чеснок. Головки чеснока на несколько секунд опустите в кипяток, откиньте на дуршлаг, разложите на ровной поверхности. Сильно приправьте солью. Оставьте остывать.
While the garlic is cooling, make the marinade. Combine water and vinegar, add sugar, stir until the crystals are completely dissolved.
Пока чеснок остывает, займитесь маринадом. Соедините воду и уксус, добавьте сахар, перемешайте до полного растворения кристаллов.
Fill the jars with ingredients and marinate the garlic. Place garlic and tarragon in layers in jars. Fill the containers with marinade, close the lids and leave in a cool, dry room for 14 days.
Наполните банки продуктами и отправьте чеснок на маринование. В банки уложите слоями чеснок и тархун. Залейте тару маринадом, закройте крышками и оставьте в сухом прохладном помещении на 14 дней.
Georgian pickled garlic can be stored in the refrigerator for 9 months.
Маринованный чеснок по-грузински можно хранить в холодильнике в течение 9 месяцев.