Recipes / Classic fajitas with chicken Классический фахитос с курицей
Classic fajitas are a spicy Mexican dish, somewhat similar to a meat stew with vegetables. Today, cook something unusual - fajitas with pan-fried chicken, sauce and vegetables. Meat prepared according to this recipe is served as a separate dish and as a filling for thin unleavened tortillas. To stew meat, they traditionally use any vegetables - sweet corn, bell and hot peppers, green peas, asparagus, onions, beans, tomatoes, broccoli, add cheese and sour cream.
Классические фахитасы — блюдо острой мексиканской кухни, напоминающее мясное рагу с овощами. Сейчас предложу необычный вариант — фахитас с курицей, поджаренной на сковороде, под соусом и с овощами. Мясо, приготовленное по этому рецепту, подают как самостоятельное блюдо или как начинку для тонких пресных лепешек тортильи. Для тушения мяса традиционно применяют разнообразные овощи — кукурузу, болгарский и острый перец, зеленый горошек, спаржу, лук, фасоль, помидоры, брокколи, к блюду добавляют сыр и сметану.
Steps / Шаги:
Wash all the vegetables and chicken fillet under running water, pat the fillet with a paper towel to get rid of excess moisture, peel the onion.
Помойте все овощи и куриное филе под проточной водой, промокните филе бумажным полотенцем чтобы избавиться от лшней влаги, очистите лук от шелухи.
In a pre-prepared container, cut the following products into strips: peppers, onions and chicken fillet; also grate the cheese separately on a coarse grater.
В заранее подготовленную емкость нарежьте соломкой следующие продукты: перец, лук и куриное филе, также отдельно натрите сыр на крупной терке.
Add vegetable oil to a heated frying pan, place onion on it, sauté until golden brown, then add chopped chicken fillet, fry until golden brown appears on the chicken. Add bell pepper and fry for another 3-5 minutes.
На разогретую сковороду добавьте растительное масло, выложите на нее лук, пассеруйте до золотистого цвета, после чего добавьте нарезанное куриное филе, обжаривайте до появления золотистой корочки на курице. Добавьте болгарский перец и обжаривайте еще 3-5 минут.
For the sauce - mix sour cream, dried garlic and chili pepper into a homogeneous mass, place on a plate, sprinkle with grated cheese.
Для соуса – смешайте в однородную массу сметану, сушеный чеснок и перец чили, выложите на тарелку, посыпьте тертым сыром.
When serving fajitas with chicken, add several types of sauce, ketchup, herbs nearby and then everyone can assemble their own dish.
При подаче на стол фахитоса с курицей добавьте рядом несколько видов соуса, кетчуп, зелень и тогда каждый сможет собрать собственное блюдо.