Rinse the eggs. Hard boil one egg and remove the shell. Boil the potatoes in their jackets, peel and grate. Rinse the onion with water and dry. Find a suitable baking dish. Remove kefir and sour cream from the refrigerator in advance so that they warm up to room temperature. Wash the dill, chop it and mix with sour cream for the sauce.
Промойте яйца. Одно яйцо сварите вкрутую, очистите от скорлупы. Отварите картофель в мундире, очистите от кожуры и натрите на терке. Лук промойте водой, просушите. Найдите подходящую форму для выпечки. Заранее достаньте кефир и сметану из холодильника, чтобы они нагрелись до комнатной температуры. Промойте укроп, измельчите его и смешайте со сметаной для соуса.
Mix ingredients for dough. Pour kefir into a deep bowl. Add salt, add soda, stir, add sour cream, beat in a raw chicken egg, pour in vegetable oil and add flour. Stir thoroughly so that there are no lumps left in the dough.
Смешайте продукты для теста. В глубокую миску налейте кефир. Посолите, добавьте соду, размешайте, добавьте сметану, вбейте сырое куриное яйцо, влейте растительное масло и насыпьте муку. Тщательно размешайте, чтобы в тесте не оставалось комочков.
Prepare the pie filling. Grate the egg on a medium grater. Finely chop the onion. Place potatoes, egg and onion in one bowl, add salt, pepper and mix.
Приготовьте начинку для пирога. Яйцо натрите на средней терке. Мелко порубите лук. Картофель, яйцо и лук сложите в одну миску, посолите, поперчите, перемешайте.
Fill the filling with dough. Grease a baking dish with vegetable oil and lightly sprinkle the sides and bottom with flour. Pour half of the dough into the mold. Place the filling on the dough and spread in an even layer. Pour the second part of the dough on top.
Залейте начинку тестом. Форму для выпечки смажьте растительным маслом, слегка присыпьте бока и дно мукой. Влейте половину теста в форму. Выложите на тесто начинку, распределите ровным слоем. Сверху налейте вторую часть теста.
Finish baking. Place the pie pan in an oven preheated to 180 degrees for 40 minutes. Remove the finished pie and cool slightly.
Закончите готовить выпечку. В разогретую до 180 градусов духовку поставьте форму с пирогом на 40 минут. Готовый пирог достаньте и немного остудите.
Cut the fragrant pie into portions, place on plates and top with sour cream and dill.
Ароматный пирог порежьте на порции, положите на тарелки и полейте сметаной с зеленью укропа.