Remove kefir and eggs from the refrigerator an hour before cooking so that they warm up to room temperature. Wash the eggs. Sift the flour. Wash and peel the potatoes, and then cut into small cubes. Peel the onion and finely chop it. Preheat the oven to 180 degrees. Prepare your mixer and baking dish.
Кефир и яйца достаньте из холодильника за час до приготовления, чтобы они нагрелись до комнатной температуры. Яйца помойте. Муку просейте. Картофель помойте и почистите, а затем нарежьте мелкими кубиками. Лук репчатый почистите и мелко покрошите. Разогрейте духовку до 180 градусов. Подготовьте миксер и форму для выпечки.
Prepare the dough. Break 2 eggs into a deep bowl. Add baking soda and salt. Stir. Add kefir. Start beating the dough with a mixer at low speed. Gradually add flour and knead the dough until sour cream thickens.
Приготовьте тесто. Разбейте в глубокую миску 2 яйца. Добавьте соду и соль. Перемешайте. Добавьте кефир. Начните взбивать тесто миксером на медленной скорости. Постепенно введите муку и замешайте тесто до густоты сметаны.
Make the potato filling. Fry the onion in sunflower oil until golden brown. Mix potatoes, fried onions, salt and seasoning.
Сделайте картофельную начинку. Лук обжарьте на подсолнечном масле до золотистого цвета. Смешайте картофель, обжаренный лук, соль и приправу.
Bake a pie. Grease a baking dish with vegetable oil. Spread a third of the batter evenly over the bottom of the pan. Carefully place the filling on top and fill with the remaining dough. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 50 minutes.
Испеките пирог. Смажьте форму для выпечки растительным маслом. Равномерно распределите треть теста по дну формы. Сверху выложите аккуратно начинку и залейте оставшимся тестом. Выпекайте в разогретой до 180 градусов духовке в течение 50 минут.
Serve the kefir potato pie hot with sour cream.
Подавайте пирог с картошкой на кефире горячим со сметаной.