Melt the butter in a saucepan. Rinse the fish and dry with cloth towels. Rinse the dill under cold water and chop finely. Cut the onion into cubes, cut the green onions into rings. Cut the potatoes into cubes. Cut the fish into cubes.
Растопите в кастрюле сливочное масло. Промойте рыбу и обсушите тканевыми полотенцами. Укроп сполосните под холодной водой и мелко нарубите. Лук порежьте кубиком, зеленый лук порежьте кольцами. Картофель порежьте кубиками. Рыбу нарежьте кубиками.
Fry the onion. Place butter and onion in a saucepan. Fry the onion for 5 minutes, stirring.
Обжарьте лук. Выложите в сотейник сливочное масло и лук. Обжарьте лук в течение 5 минут, помешивая.
Prepare the broth. Add potatoes and bay leaves to onions. Fill everything with water and salt. Bring the broth to a boil. Cover it with a lid and cook for 15 minutes over low heat.
Приготовьте бульон. Добавьте картофель и лавровый лист к луку. Все залейте водой, посолите. Доведите бульон до кипения. Накройте его крышкой и варите 15 минут на небольшом огне.
Boil the fish in the broth. Place the fish in a saucepan. Pour cream over everything, bring to a boil and cook for another 5 minutes. Add a little more salt if necessary. Pepper the dish.
Сварите рыбу в бульоне. Выложите рыбу в сотейник. Залейте все сливками, доведите до кипения и варите еще 5 минут. При необходимости добавьте еще немного соли. Поперчите блюдо.
Pour the soup into bowls and sprinkle with chopped dill and onions. Lohikeitto can be served with crackers.
Суп разлейте по тарелкам и посыпьте рубленым укропом и луком. «Лохикейтто» можно подавать с сухариками.